Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

12 Μια αλλιώτικη ιστορία

Κάποτε υπήρχε μια χώρα η οποία αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος διότι υπήρχε ανεργία και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βογκούσαν λόγω του ότι δεν υπήρχε ρευστό στην αγορά. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες καθώς υπήρχαν πολίτες άστεγοι που κοιμόντουσαν τα βράδια στα παγκάκια των πλατειών μη έχοντας κάποια στέγη και η εγκληματικότητα είχε παρουσιάσει μεγάλη άνοδο.
Ο κόσμος δεν άντεχε την πείνα μα πάνω απ’ όλα δεν άντεχε στην ιδέα ότι δεν θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια. Σε μια μακρινή χώρα που επιβίωναν τα λαμόγια, οι γκάγκστερ και οι μαφιόζοι εις βάρος όλων των άλλων.  Κάποια στιγμή το δεξί χέρι του ηγέτη βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε πήγε στο γραφείο του να τον ενημερώσει.
- “Κύριε κάτι πρέπει να κάνουμε. Ο κόσμος πεινάει και διαμαρτύρεται.”
- “Θα κόψουμε χρήμα.”
- “Μα πως θα γίνει αυτό κύριε. Θα ανέβει ο πληθωρισμός.”
- “Δώσε εντολή να κοπεί χρήμα!.”
- “Μα…κύριε.”
- “Κάνε αυτό που σε διέταξα. Αμέσως! Δώσε εντολή να κοπεί χρήμα και από αύριο θα αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της χώρας μας. Ενημέρωσε όλους τους άνεργους ότι από αύριο πιάνουν δουλειά.”
- “Και που θα δουλέψουν; Τι θα κάνουν;”
- “Από αύριο η χώρα μας ξαναγεννιέται. Θα φτιάξουμε δρόμους, γέφυρες, πάρκα. Θα δώσουμε δουλειά σε όλο τον κόσμο!”
- “Που θα βρούμε τα υλικά κύριε για να γίνουν όλα αυτά;”
- “Κάλεσε όλους τους έμπορους να μας εφοδιάσουν με πρώτες ύλες και ενημέρωσέ τους ότι θα πληρωθούν αμέσως.”
- “Και αν δεν φτάσουν τα χρήματα τότε πως θα τους πληρώσουμε;”
- “Θα τυπώσουμε επιπλέον χρήματα.”
Έτσι λοιπόν και έγινε. Τυπώθηκε χρήμα και την επόμενη ημέρα άρχισε η ανοικοδόμηση της χώρας. Μειώθηκε δραστικά η ανεργία αφού πολύς κόσμος είχε απασχόληση και οι έμποροι επέζησαν καταφέρνοντας να πουλάνε τα εμπορεύματά τους λόγω της ρευστότητας που πλέον υπήρχε.  Η ζωή κυλούσε ήρεμα. Και μετά από λίγο καιρό ήρθε και η ανάπτυξη στην χώρα. Δόθηκαν κίνητρα και οικονομική ενίσχυση στους γαιοκτήμονες με αποτέλεσμα η χώρα να παράγει προϊόντα και να τα εξάγει. Όσο για τις τράπεζες; Φτιάχτηκαν νέοι νόμοι που τις αποδυνάμωναν και τις ανάγκαζαν να συμβάλουν οικονομικά ανάλογα με τα κέρδη τους. Έζησαν μια χαρά και ο ηγέτης τους καλύτερα αφού εκλέχτηκε και κυβέρνησε τέσσερις φορές.
Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με παραμύθι αλλά δεν είναι. Είναι μια πραγματική ιστορία που συνέβη σε μια μακρινή χώρα που είχε ΗΓΕΤΗ. Οι περισσότεροι ξέρουν για ποιά χώρα πρόκειται καθώς και για ποιόν ΗΓΕΤΗ. Αλλά δυστυχώς ηγέτες με όραμα και αγάπη για τον λαό τους και την πατρίδα τους ήταν και είναι λίγοι.

12 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Σάββα μου, έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις είναι μόνο που οι ΗΓΕΤΕΣ στην Ελλάδα έχουν πεθάνει. Κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς δεν αγαπά πραγματικά αυτή την χώρα, δεν την πονά και δεν την σέβεται γι αυτό ακριβώς συμβαίνουν όλα αυτά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη κρύβονται μεγάλα συμφέροντα ίσως - ίσως και κρυφές συμφωνίες για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ προ εκλογών. Θυμάμαι σαν να τα χθες τους πανηγυρισμούς των πολιτικών μας όταν μπήκε η χώρα μας στην νομισματική ένωση και μπήκε στην ζωή μας το ευρώ, ακόμα δεν έχω καταλάβει τον λόγο για τον οποίο πανηγύριζαν. Όλοι μας γνωρίζουμε τι γίνεται δεν είμαστε χαζοί απλά οι πολιτικοί μας ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ξυπνήσαμε...... ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

parakladi είπε...

Δεν θέλω να απαγοητεύσω κανέναν αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε!Ποιός θα ενώσει τους Ελληνες να αντισταθούν?Κάνενας!Δεν ξέρω σωματείο που να μην είναι πουλημένο!Ούτε βλέπω πολιτικούς ικανούς και πρόθυμους να κάνουν κάτι.Απο την άλλη τα ΜΜΕ έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο.
Τι άλλο να πω? Πιστεύω ότι θα περάσουμε πολλά χρόνια πείνας φτώχιας και μιζέριας!

Σάββας είπε...

Δημητρούλα σίγουρα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Την επόμενη φορά που θα πάμε στην κάλπη ας πράξουμε και ας ψηφίσουμε με την λογική. Το θέμα είναι ότι όπως λες κι εσύ δεν υπάρχουν ηγέτες. Οπότε σε αυτή την περίπτωση η δικιά μου λογική λέει ότι δεν ψηφίζω κανέναν από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο αλλά από την άλλη, ποιόν να ψηφίσω; Ίσως αυτόν που πιστεύω ότι έχει κάποιο όραμα. Δεν θα έπρεπε να εμφανιστούν νέα πρόσωπα στην πολιτική; Υπάρχει κανείς από τους ήδη υπάρχοντες να εμπνέει εμπιστοσύνη;

@parakladi συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου για τα ΜΜΕ αλλά να σου πω κάτι. Έχω σταματήσει να ενημερώνομαι βλέποντας ειδήσεις και διαβάζοντας εφημερίδες. Μπαίνω σε 2-3 blogs και διαβάζω την πραγματική αλήθεια και όχι αυτά που θέλουν να μας πασάρουν.

KANTHAR0S είπε...

Μήπως η χώρα είναι οι Η.Π.Α. και ο ηγέτης ο Ρούζβελτ;

Υ.Γ. Καλώς σε βρήκα.

Σάββας είπε...

Καλώς όρισες φίλε KANTHARos. Ναι όντως, πρόκειται για τον Ρούζβελτ και τις Η.Π.Α. Αν και δεν είμαι φιλοαμερικάνος, πρέπει κάποια πράγματα να τα λέμε με το όνομά τους.

KANTHAR0S είπε...

Ούτε εγώ είμαι ιδιαίτερα φιλοαμερικανός. Προτιμώ να είμαι φίλος με την αλήθεια, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν στεγάζεται, όσο σκληρή και να είναι.

Σάββας είπε...

Έτσι είναι όπως τα λες. Εκτιμώ το ότι είσαι αντικειμενικός. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα σε έναν άνθρωπο.

KANTHAR0S είπε...

Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός.

Θα τα λέμε διαδικτυακά.

evelina είπε...

Όνειρα απατηλά στην Ελλάδα να μιλάμε για ηγέτες.Και αυτοί που έχουν όραμα ,το όραμά τους είναι πως θα φουσκώσει η τσέπη τους.Όλοι όραμα είχαν πριν ανέβουν στη εξουσία.τυχαίο?δεν νομίζω

Σάββας είπε...

Δεν είναι καθόλου τυχαίο Εβελίνα. Χρησιμοποιούν την λέξη "όραμα" για να εκλέγονται από τον λαό και μετά τον βυθίζουν όλο και περισσότερο στην αφάνεια.

fapes-mapes είπε...

Σάββα έχεις δίκιο.
Το ανέβασα και στις fapes-mapes.blogspot.και σ'ευχαριστώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις

Σάββας είπε...

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την ανάρτηση της ιστορίας μου στο δικό σου blog.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω emoticons απλά γράψτε στο σχόλιο σας τους χαρακτήρες που είναι μετά από αυτό:
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( =)) Grab Smily Gadget

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Εκφράσου ελεύθερα

Referring Blogs