Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

10 Ποια Ευρώπη ρε!!!


Έτσι άρχισε το ΠΑΣΟΚ να καταστρέφει την Ελλάδα. 
Συγκλονιστικό ντοκουμέντο.
Καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Δραματικές εικόνες από την κυνηγημένη κι εξαφανισμένη ταινία του Θόδωρου Μαραγκού
"ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ" του 1983.

Πηγή: Avenida Con Poemas

10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Την έχω δει την ταινία. Άκρως επίκαιρη. Όπως καταλαβαίνεις, ανατέλλουν πολλά ζητήματα. Πρωτίστως δεν είναι θέμα ΠΑΣΟΚ. Ή, αν προτιμάς, δεν είναι μόνο θέμα ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα της Βουλής ήταν και είναι συνένοχα.

Δεύτερον, τίθεται θέμα προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό το κομμάτι, κατά την γνώμη μου, πρέπει να καλυφθεί νομικά και ποινικά. Πρόκειται περί εξαπάτησης. Βέβαια, οι περισσότεροι θέλουν να εξαπατηθούν, αλλά επ' αυτού θα μιλήσουμε σε διαφορετική ανάρτηση.

Τρίτον, φάκελος ''επιδοτήσεις''. Ο Έλληνας αγρότης έχει εγκλωβιστεί ηθελλημένα στον κυκεώνα των επιδοτήσεων. Δεν τον ενδιαφέρει η ποσότητα αγροχημικών, ούε τον νοιάζει που καταλήγει η περίσσεια αυτής. Δεν δίνει δεκάρα για το αν η καλλιέργεια είναι υδροβόρα. Αδιαφορεί πλήρως αν οι χονδρέμποροι (μεσάζοντες) διαφοροποιούν -προς τα πάνω- τις τιμές. Και δεν τον νοιάζουν όλα αυτά, διότι παίρνει τα λεφτά των επιδοτήσεων.

Τώρα, στις μέρες μας, που ο αγροτικός τομέας βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες της πολιτικής αντζέντας, τι θα κάνουν οι αγρότες; Εν τέλει, αυτοί οι καταραμένοι οι συνεταρισμοί από τι πάσχουν και οι Έληνες αγρότες δεν τους προτιμούν; Γιατί δεν μιμούμαστε τους Άγγλους, τους Ολλανδούς, του Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς που μέσω συνεργατισμού έχουν κατορθώσει να αυξήσουν το μέσο εισόδημά τους και να μην πετάνε τίποτα στις ''ευρωπαϊκές χωματερές'';

Εν κατακλείδει, ο Έλληνας αγρότης ακολουθεί τα χνάρια του Έλληνα πολίτη. Δεν σκέφτεται το αύριο. Δεν σκέφτεται καν το σήμερα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το τώρα. Δεν πάμε μπροστά έτσι. Επαναλαμβάνω: η κατάντια του αγροτικού τομέα και της χώρας δεν αποτελεί μοναδικό προνόμιο του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το συγκεκριμένο κόμμα να κρατούσε το δαδί, αλλά την φλόγα την ανάψαμε εμείς. Και συνεχίζουμε να την ανάβουμε.

Καλησπέρες.

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανες και τα δείχνεις φίλε Σάββα!
όλο και κάτι θα μας ταρακουνήσει!

Αγγελική είπε...

Δυστυχώς δεν μας σώζει τίποτα, μόνο ένα κοινό μέτωπο των αντιμνημονιακών μπορούν να διεκδικήσουν για την Ελλάδα.Διαφορετικά είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγγες..
Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο.

Δείτε μας και στο ohifront.wordpress.com

Σάββας είπε...

@ KANTHARoS,

Κωστή η ανάρτηση αυτή μπήκε στο ιστολόγιο ακριβώς όπως υπάρχει στην πηγή απ' όπου την αλίευσα. Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο δεν είναι η δική μου θέση. Το λέω αυτό γιατί δεν πιστεύω πως για την κατάντια μας ευθύνεται μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σίγουρα όλα τα πολιτικά κόμματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν μερίδιο ευθύνης. Άλλα σε μεγαλύτερο ποσοστό και κάποια σε μικρότερο, αλλά όλοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Να σου πω την αλήθεια πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουμε εμείς οι πολίτες.

Όσο για τις επιδοτήσεις που αναφέρεις αυτό γίνεται σε πολλές περιπτώσεις αλλά σε ορισμένες καλλιέργειες. Ας πούμε υπήρχαν πολλοί γνωστοί που υποτίθεται ότι είχανε καπνά και έπαιρναν παχυλές επιδοτήσεις. Κάποιοι άλλοι καλλιεργούσαν βερίκοκα και δεν έπαιρναν φράγκο. Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα ανάγκασαν τον αγρότη να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.

Ο αγρότης δεν προτιμάει τους συνεταιρισμούς διότι είναι υπερχρεωμένοι. Τουλάχιστον αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς. Οπότε φοβάται πως αν παραδώσει την παραγωγή του σε κάποιον συνεταιρισμό, ίσως και να χάσει τα χρήματα του. Με τους συνεταιρισμούς ανέκαθεν υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, διότι εκλέγονταν πάντα αυτοί που είχαν τους πιο πολλούς γνωστούς και όχι όσοι ήταν ικανοί. Οπότε φαντάζεσαι τι γλέντι γινόταν μετά. Γνωρίζω αγρότη που έχει 3 στρέμματα χωράφι με ροδάκινα και φαινόταν ότι είχε παραδώσει στον συνεταιρισμό 50 τόνους! Κάποιοι άλλοι ενώ είχαν ροδάκινα "σκάρτα" και τα πηγαίναν στον συνεταιρισμό για να τα δώσουν για χυμό, στο τέλος τα έδιναν όλα σαν 3Α ποιότητα. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι συνεταιρισμοί να γεμίζουν τα ψυγεία τους με προϊόντα τα οποία δεν ήταν ποιοτικά, οπότε δεν μπορούσαν και να τα προωθήσουν σε κάποιον έμπορο και κατέληγαν να τα πετάνε στις χωματερές αφού τα είχαν ήδη πληρώσει στον παραγωγό σαν καλά.

Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα φίλε Κωστή για να μπορέσει να ανθίσει ξανά η αγροτική οικονομία. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο φίλε μου!

Σάββας είπε...

@ Dark13Sun,

Δημήτρη μου κάθε φορά που θα βρίσκω κάτι αξιοσημείωτο, να είσαι σίγουρος πως θα το αναρτώ στο ιστολόγιο, μήπως και καταφέρουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και ευαισθητοποιηθούμε λιγάκι.

Όπως είπα και στον Κωστή πιο πάνω, δεν πιστεύω ότι μόνο λόγω του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, αν και από εκεί ξεκίνησαν όλα τα κακά, αλλά μερίδιο ευθύνης έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι πολίτες.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σάββας είπε...

@ ΜΑΙΡΗ,

Αυτό που μας σώζει κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι να κάτσουμε όλοι και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να ψάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό που τελικά θέλουμε. Θέλουμε ένα κράτος δικαίου ή ένα κράτος μιζαδόρικο; Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να κινηθούμε μαζικά και δραστικά διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός πολιτικός που μπορεί να μας κυβερνήσει. Δεν υπάρχει πολιτικός-ηγέτης, ούτε πολιτικός-πατριώτης.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Να έχεις κι εσύ ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

Σάββα μου η απεικόνιση της αλήθειας. Το βίντεο τα λέει όλα. Καιρός λοιπόν να αφυπνιστούμε όλοι μας. Έξω τα Λαμόγια από τη ζωή μας.

Σάββας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Δημητρούλα μου. Έξω τα λαμόγια και τα καθάρματα που πάτησαν επί πτωμάτων για να κάνουν περιουσίες και να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό στην πείνα και την ανεργία. Συνάμα θα πρέπει κι εμείς όμως να αλλάξουμε νοοτροπία γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι έχουμε μερίδιο ευθύνης κι εμείς οι πολίτες.

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα! Ναι τη ξέρω την ταινία και η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ενός κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται γιατί έτυχε να κυβερνάει πολλά χρόνια. Είναι θέμα κακής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, αλλά πρωτίστως είναι θέμα δικό μας. Πολιτικών και πολιτών. Ένα πεδίο που είχε ευκαιρίες για να πλουτίσουν κάποιοι....Ξέχασες προ ΕΕ πώς θάβονταν και καταστρέφονταν οι σοδιές για να διατηρηθούν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων;;; Θυμάμαι την περιγραφή ενός αγρότη που μου έλεγε ότι πήραν επιδοτήσεις πολύ παλιά για να σφάξουν και πετάξουν τα κατσίκια τους, επειδή έπρεπε να μπει στη χώρα το κατεψυγμένο της Ν.Ζηλανδίας....Τραγική ιστορία η αγροτική πολιτική στη χώρα μας.........Τραγικότατοι και όλοι εμείς...
Μήπως δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου, τα χιλιάδες αγροτεμάχια που έπαψαν να καλλιεργούνται για να γίνουν πανσιόν;;;
Όσο για πολλούς πολλούς αγρότες........το μόνο που έκαναν ήταν να παίρνουν επιδοτήσεις, να φτιάχνουν ωραία σπίτια, να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και μάλιστα οι δυναμικές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας...
Οι δε συνεταιρισμοί απέτυχαν στη χώρα μας γιατί οι ίδιοι οι αγρότες σαμποτάρισαν το συνεταιρισμό, και οι ιθύνοντες τον χρησιμοποίησαν για φαγοπότι.
Νομίζω ότι αυτή η κρίση μέσα σε όλα τα κακά της θα μας αναγκάσει να ανασκουμπωθούμε και να επαναπρογραμματίσουμε τη ζωή μας.
Καλή Κυριακή

Σάββας είπε...

@ elpidaanna,

Μακάρι η κρίση που περνάμε να μας αναγκάσει να ανασκουμπωθούμε και να επαναπρογραμματίσουμε την ζωή μας. Μακάρι η κρίση να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και την νοοτροπία μας. Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου!

Για να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παρακάτω emoticons απλά γράψτε στο σχόλιο σας τους χαρακτήρες που είναι μετά από αυτό:
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( =)) Grab Smily Gadget

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Εκφράσου ελεύθερα

Referring Blogs