Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

19 Αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα

Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

 

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:

«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ο Διογένης βλέποντας κάποιον να δείχνει ερωτευμένος με μια πλούσια γριά, είπε:

«Σ' αυτήν δεν κάρφωσε τα μάτια του, αλλά τα δόντια του».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Επαινούσαν τον Αντισθένη κακοί άνθρωποι. Ο φιλόσοφος αναρωτήθηκε:

«Μήπως έκανα κάτι κακό;».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:

«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».

Εκείνη του είπε:

«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

16 Τελικά και τα πουλιά έχουν συναισθήματα


Ποιος είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα; Λέγεται ότι ο φωτογράφος που αποθανάτισε τις εικόνες που θα δείτε στην συνέχεια, τις πούλησε σε πολύ καλή τιμή σε μια από τις  δημοφιλέστερες εφημερίδες της Γαλλίας. Λέγεται επίσης ότι όλα τα αντίγραφα της εν λόγω εφημερίδας ξεπουλήθηκαν την ίδια ημέρα. Η ιστορία αφορά ένα ζευγάρι πουλιών. Το θηλυκό χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και βρίσκεται ξαπλωμένο στην άκρη του  δρόμου, αδύναμο να πετάξει..

6 "Everlasting Love"

Το τραγούδι αυτό δημιουργήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2011. Ο τίτλος του είναι "Everlasting Love" και είναι ένα chill out τραγούδι. Πιστεύω πως αξίζει την προσοχή σας. Αν θέλετε να το ακούσετε, απλά πατήστε το play. Εννοείτε ότι κάθε σχόλιο είναι αποδεκτό και ανεκτίμητο.

Υ.Γ. Αν θέλετε να ακούσετε και τις υπόλοιπες συνθέσεις μου μπορείτε είτε να ανατρέξετε στην αρχειοθήκη ιστολογίου για να αφήσετε και κάποιο σχόλιο, είτε από το μενού "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ" όπου μπορείτε απλά να τα ακούσετε χωρίς να σχολιάσετε.


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

7 Ένα τραγούδι δικό μου

Σήμερα μπαίνοντας να ακούσω το τραγούδι κατάλαβα ότι δεν έπαιζε. Ζητώ χίλια συγνώμη για όσους πάτησαν το play για να το ακούσουν και δεν μπόρεσαν. Τώρα παίζει κανονικά, οπότε αν θέλετε δεν έχετε παρά να πατήσετε το play για να το ακούσετε. Αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά τραγούδι που δημιούργησα με τίτλο "Secret Paths". Είναι ένα τραγούδι που κινείτε σε ρόκ ρυθμούς όπως το "Rain Of Love" αλλά αυτό περιέχει και μια δόση μυστηρίου. Εύχομαι να σας αρέσει. Περιμένω σχόλια σας είτε είναι αρνητικά είτε θετικά είναι όλα καλοδεχούμενα.


5 Καμπάνια “I love Greek Blogs”


Ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο “I love Greek Blogs” όπου εμπνευστής της είναι ο αγαπητός φίλος Νίκος Ράμμος ή όπως πολλοί θα τον ξέρουν σαν AATON ιδιοκτήτης του blog “Α! μπε μπα blog το μπινελικοδρόμιο”. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την υπέροχη ιδέα μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  
    Ένα υπέροχο blog που από την πρώτη επίσκεψη σε κερδίζει με την αισθητική του. Είναι ανατρεπτικό, καλλιτεχνικό, διασκεδαστικό και φιλικότατο στον κάθε επισκέπτη. Σίγουρα αποτελεί μια “Εξαίρεση” σε οποιοδήποτε κανόνα. Αξίζει να το επισκεφτείς ξανά και ξανά και ξανά.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

2 Ο Έλληνας μπλόγκερ των επτά θαλασσών

Θάλασσα και γράψιμο ανέκαθεν συμβάδιζαν. Ο Τζακ Λόντον αποτύπωσε τις ναυτικές και πειρατικές του περιπέτειες σε μυθιστορήματα και διηγήματα. Ο Χέρμαν Μέλβιλ δούλεψε ως ναύτης σε φαλαινοθηρικό και οι εμπειρίες του εκεί υπήρξαν μια από τις πολλές πηγές έμπνευσης που έδωσαν το γνωστότερο έργο του, τον «Μόμπι Ντικ». Στα καθ΄ ημάς, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας στα «Λόγια της Πλώρης» διηγήθηκε τις ιστορίες που άκουσε ως γιατρός σε εμπορικό πλοίο, ενώ οι στίχοι του «μελοποιημένου» ποιητή και επί δεκαετίες ναυτικού Νίκου Καββαδία έχουν τραγουδηθεί απ΄ όλους τους Έλληνες. Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, το αλάτι και το ιώδιο συνεχίζουν να... ανοίγουν την όρεξη για γράψιμο. Όχι όμως πια στο χαρτί. Ο πλοίαρχος κ. Χρήστος Γκιόλμας από τον Βόλο μπάρκαρε για πρώτη φορά το 1976. Σχετικά πρόσφατα όμως αποφάσισε να κάνει γνωστές τις ναυτικές του περιπέτειες μέσα από το blog του, που έχει το- ταιριαστό για ναυτικό όνομα Εξάντας. Μέχρι στιγμής το http://captain-christos.blogspot.com έχει δεχτεί 11.000 επισκέψεις. 

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

9 Ένα πρωτότυπο Δίκτυο Ανταλλαγής

Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία. Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη.
Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας δημιουργήθηκε για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους με τα εισοδήματα σε ευρώ, μπορούν όμως να «πληρώνουν», προσφέροντας κάποια εργασία ή κάποια δικά τους καινούργια ή μεταχειρισμένα αγαθά.
Είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών με στόχο να

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

9 Ο Παπαγαλίκας



Αυτό είναι ένα βίντεο το οποίο το έβαλα για τον φίλο μου τον AATON ο οποίος αυτό τον καιρό διαβάζει για να βγάλει άδεια για οδηγός ταξί. Πιστεύω πως μόλις το δει θα χαρεί πολύ. Φίλε Νίκο σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

12 Μια αλλιώτικη ιστορία

Κάποτε υπήρχε μια χώρα η οποία αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος διότι υπήρχε ανεργία και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βογκούσαν λόγω του ότι δεν υπήρχε ρευστό στην αγορά. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες καθώς υπήρχαν πολίτες άστεγοι που κοιμόντουσαν τα βράδια στα παγκάκια των πλατειών μη έχοντας κάποια στέγη και η εγκληματικότητα είχε παρουσιάσει μεγάλη άνοδο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Εκφράσου ελεύθερα

Referring Blogs